Premium

Här är de första labbodlade fiskpinnarna

Med labbodlad fisk kan vi äta fiskkött utan att fiskar måste dö. Nu har tyska Bluu Seafood presenterat sina första produkter, som bygger på fiskceller och växtprotein.

Publicerad

I slutet av december 2020 kunde en restaurang i Singapore för första gången servera labbodlade kycklingnuggets. Snart kan turen komma till fisk.

Bilderna på Bluu Seafoods allra första produkter avslöjar inte att receptet skiljer sig rejält från vad vi är vana vid. Deras fiskpinnar och fiskbollar bygger inte på ett omfattande fiskande. I stället har bolaget utgått från kultivering av fiskceller i labbmiljö.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här