Tre blir först ut med e-sim till Iphone i Sverige

2018-12-04 10:41  

Nu kommer e-sim äntligen till svenska mobiltelefoner. Men än så länge är det begränsat till en operatör och ett fåtal telefonmodeller.

När Apple lanserade årets upplaga av Iphone slog de stort på möjligheten att ha två nummer knutna till samma telefon. Något många Android-tillverkare haft stöd för sedan länge.

Apples lösning är dock lite annorlunda. Ett nummer kan ligga på ett vanligt sim-kort, medan det andra ligger på ett så kallad e-sim som är inbyggt i mobilen och gör att du kan växla mellan olika operatörer utan att byta kort.

Att branschen förr eller senare är på väg att anamma e-sim är de flesta överens om, men i Sverige har det gått långsamt. När Iphone lanserades hade inte en enda operatör stöd för att använda tekniken i mobiltelefoner.

Fler operatörer planerar lansering av e-sim

Men nu blir det ändring på det. I dag inför operatören Tre stöd för e-sim i alla Iphones av årsmodell 2018 - det vill säga Iphone XS, XS Max och XR. Tre är sedan tidigare även ensamma i Sverige med att ha stöd för e-sim i Apple Watch.

Läs mer: Apple satsar på att utveckla e-simkort

Även Telenor har tidigare sagt att de planerat en lansering av e-sim under årets sista kvartal, enligt en enkät från sajten Teknikveckan. Då svarade även Tele2 att de var långt framme med arbetet.

Telia har stöd för tekniken, men bara i Norge och Estland. De inväntar efterfrågan innan tjänsten lanseras på den svenska marknaden, sa Telia till Ny Teknik tidigare i höst.

Simon Campanello

Mer om: e-sim Tre

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer