Tips på saker du kanske inte visste du kan göra i Facebook Messenger

2017-11-27 11:04  
Här är en rad tips på saker man kan göra i Messenger. Foto: imago stock

Många använder Facebooks meddelandeapp Messenger. Här är några tips på saker man kan göra i appen – förutom att kommunicera med sina vänner.

Sedan Messenger blev en egen app så har Facebook tvingats addera en rad funktioner för att få den att sticka ut bland meddelandeapparna.

1,3 miljarder människor använder Messenger varje månad. Frågan är om användarna utnyttjar dess fulla potential? Här är några användbara tips.

Chatta med botar

Ibland blir man trött på människor, då är det skönt att vi har botarna. Och i Messenger finns ett gäng. De skickar dig nyheter, hjälper dig att beställa saker, eller spelar spel med dig.

Ny Teknik har för övigt nyligen lanserat en bot som förser dig med de hetaste tekniknyheterna. Den hittar du HÄR. Väl värd att prova!

Hemliga konversationer

Nu kan du starta krypterade konversationer i Messenger som ingen kan se. Genom en "end-to-end"-kryptering kan inte ens Facebook se meddelandena. Du aktiverar läget genom att starta en konversation som vanligt och trycker sedan på "Gå till hemlig konversation" – bara att chatta i hemlighet.

Gör dina konversationer personliga

Med färgteman och emojis kan du göra dina konversationer personliga. Du kan också ändra personers namn.

Använd Messenger på din pc eller mac

Chattfunktionen finns så klart via Facebook på datorn. Men ibland kanske du vill skriva ett meddelande till någon utan att behöva ta dig in på Facebook. Via sajten messenger.com kommer du åt dina meddelanden.

Bli vän med någon blixtsnabbt

För att spara tid när du ska lägga till någon som vän, alternativt att någon ska lägga till dig så är den här funktionen rätt bra. Genom att trycka på din bild i appen kommer du till en sida där din unika kod visas. Din snart blivande vän kan där enkelt skanna den – och vips så är ni vänner.

Spela spel med varandra

Facebook har radat upp ett gäng hyfsat beroendeframkallande spel för dig och dina vänner att tävla mot varandra i. Det här fungerar även i gruppkonversationer. Tryck på ikonen för spel och sätt igång.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer