Så mycket billigare blir nästa Iphone X

2018-03-27 08:10  
Foto: Apple

Analytikerna tror att Apple insett att prislappen var i högsta laget. I höst väntas en ny, billigare variant av flaggskeppet Iphone X.

I höst släpper Apple en ny, uppfräschad version av Iphone X med lägre prislapp. Det hävdar analytiker på investmentbanken RBC Capital Market i en rapport som Apple Insider tagit del av.

Banken tror att Apple kommer att lansera en ny årsmodell av Iphone X med ett instegspris på 899 dollar - jämfört med 999 dollar för dagens modell. I svenska butiker bör det innebära en prissänkning på runt en tusenlapp.

Precis som flera andra analytiker tror RBC Capital Market att Apple kommer att släppa totalt tre nya Iphone-modeller till hösten.

Förutom en uppfräschad Iphone X väntas en "Plus"-variant av samma telefon med en OLED-skärm på 6,5 tum, samt en ny modell av standardtelefonen med en 6,1 tums LCD-skärm. Alla tre mobiler väntas sakna hemknapp och ha stöd för Face ID.

Simon Campanello

Mer om: Apple Iphone X

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer