Nytt test: ”Äldre Samsungtelefon bättre än nya Iphones”

2017-10-20 08:32  
Det här testet var ingen glädjekalkyl för Apples vd Tim Cook. Årets Iphones sämre än förra årets Samsungtelefon Galaxy s7. Foto: TT / IBL

Consumer Report har kollat prestationsförmågan i en rad mobiltelefoner. Iphone 8 och Iphone 8 Plus missar prispallen.

(Uppdaterad) Apple har redan sålt miljontals Iphone 8 och Iphone 8 Plus. Men lanseringen av dessa modeller var något svagare än vad vi är vana vid. Det kan säkert bero på att många inväntar årets bästa Iphone, Iphone x som släpps först i november.

Iphone 8 och Iphone 8 plus är båda kraftfulla telefoner, men enligt test från amerikanska Consumer Reports har de en bit kvar till förra årets Samsung.

Organisationen har rankat Samsung Galaxy s8 och Galaxy s8 Plus som de två bästa telefonerna när det kommer till prestanda.

Först på fjärde plats dyker Iphone 8 Plus upp, följt av Iphone 8. Vilken enhet som högg tredjeplatsen? Samsung Galaxy s7, det vill säga förra årets Samsunglur.

Läs mer:

Läs mer: Är din Iphone långsam? Nya uppdateringar är inte problemet

Men det är inte bara ett glädjetest för Samsung. Företagets Galaxy Note 8 trillar in på en sjätteplats, efter årets iPhones. Tydligen har svag hållbarhet och vikten påverkat Note 8 negativt i testet.

I testet har man gått igenom en rad olika funktioner, bland annat batteritid, att skriva meddelanden, ergonomi, kameran, skärmupplösning och operativsystem. Dessa har man sedan rankat från dålig till utmärkt.

Iphone 8 plus får som sämst "good" på batteritid och samtal. Men är utmärkt i till exempel ergonomi och navigation.

Både Iphone 8 plus och Samsung Galaxy s7 går in på samma totalbetyg: 80. Ändå håller Consumer Report den äldre Samsungtelefonen högre än Iphone 8 plus. Antagligen på grund av att Galaxy s7 presterar som sämst "väldigt bra" i de olika momenten.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer