Här är allt vi vet om 2020 års nya Iphone 12

Iphone 11 har precis lanserats, men redan börjar rykten om nästa års Iphone redan spridas. Vi samlar de trovärdigaste uppgifterna om 2020 års lansering av Iphone 12.

Med Iphone 11 lanserad riktas blickarna redan mot nästa års mobil från Apple. Vad den kommer att heta vet vi förstås inte eftersom namngivningen fått sig en törn de senaste åren. Men två kvaliciferade gissningar är Iphone 12 eller Iphone 11S.

Efter ett par snarlika modeller verkar Apple nu på väg att göra ett rejält omtag i designen av telefonen, åtminstone om man ska tro den ofta träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo på TF International Securities.

Läs mer: Iphone 11 säljer bättre än väntat

Han uppger att nästa års Iphone kommer att hämta inspiration från omhuldade Iphone 4, rapporterar Macrumours. Specifikt verkar det som att metallramen som går runt telefonens sidor kommer att bli mer platt vilket ger telefonen en lite kantigare känsla. Det ligger också i linje med designen på den senaste versionen av Ipad Pro.

5g-redo?

Ming-Chi Kuo menar att den nya designen skulle kunna ge bättre förutsättningar för mobilens radioantenner, något som i sin tur knyter an till ett flitigt rykte: att 2020 års Iphone kommer att bli Apples första mobil med 5g-stöd. Enligt Kuo kommer alla Iphones som släpps nästa år ha Qualcomms 5g-modem ombord.

Läs mer: ”Apple Arcade är tjänsten som mobilspelen alltid förtjänat”

Han bedömmer också att kombinationen med nya design och 5g-stöd kommer att ge Apple en försäljningsskjuts under 2020. I rena siffror bedömer han att Apple kommer att sälja 85 miljoner mobiler under 2020, jämfört med en prognos på 75 miljoner under 2019.

Skärmarna blir större – och mindre

Skärmarna kommer att vara större, och samtliga tre telefonmodeller kommer att få oled-skärmar, det skriver Digitimes om de Iphones som Apple kommer att lansera år 2020. Apple kommer enligt samma sajt, precis som tidigare att hålla sig till tre modeller. Den största modellen som motsvarar Iphone 11 Pro Max kommer att få en skärmstorlek om 6,67 tum, att jämföra med dagens 6,5. Den minsta Iphone 12 kommer dock att krympa, till 5,42 från dagens 5,8 tum.

Läs mer: Apple lanserar nya Iphone 11 och streamingtjänster

Macrumors kommer med intressanta uppgifter. Apple kan komma att väcka liv i en gammal funktion, nämligen touch-id. Men inte utan att den är uppdaterad. Sajten hänvisar till analytiker från brittiska storbanken Barclays som spår i Apple-kulan. Analytikerna tror att Apple kommer bygga den med så kallad akustisk avläsning, som mäter pulsen genom glasskärmen på telefonen, vilket också Samsung använder sig av i Galaxy S10 och Note 10. Vidare tror de att tekniken kommer täcka hela skärmen.

Om Apple faktiskt väljer att återinföra funktionen återstår att se, men faktum är att många Iphone-fans blev besvikna när den försvann.

Viktor Krylmark

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt