Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone XI

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker.

2019-01-16 - Sajt kan ha läckta bilder på nya Iphone XI

Sajten Compareraja har erhållit bilder från tipsaren @OnLeaks på vad som ska vara prototyper av Iphone XI. Mycket riktigt finnas där bilder på en modell med tre kameror på baksidan, berättar amerikanska Trusted Reviews.

Om bilderna är verklighetstrogna kommer kamerorna i uppföljaren till Iphone XS Max att få en ny placering jämfört med tidigare modeller. Den primära kameran hamnar högst upp och i mitten av mobilens baksida. Den bakre blixten har bytts ut till en ljusring runt den centrala modulen.

Onleaks påstår att det här är nya Iphone 11. Foto: Onleaks

Under den primära kameran ska det också finnas en mikrofon.

Enligt renderingarna verkar Iphone XI:s framsida inte skilja sig särskilt mycket från dagens modeller, men den har en mindre notch. Mobiltelefonen verkar också ha en vanlig lightningport i botten.

Apple väntas lansera tre nya Iphone-modeller i september i år.

2019-01-11 - Tre kameror på Iphone XI

Uppföljaren till Iphone XS Max kommer troligen att få tre kameror på baksidan, enligt uppgifter som Wall Street Journal tagit del av.

Rykten om en tredje kamera har cirkulerat ett tag, bland annat från den kändla läckaren Onleaks som förra veckan visade den här renderingen av hur en sådan Iphone skulle kunna se ut.

Samtidigt bekräftar WSJ tidigare rykten om att Apple även i år kommer att lansera tre Iphone-modeller. Två flaggskepp med OLED-skärmar som ska efterträda Iphone XS och XS Max, och en billigare telefon med LCD-skärm som ska ta över efter Iphone XR.

2019-01-03 ”Magisk” kamera från Sony till Iphone XI

Vänta nu, en magisk kamera? Det man syftar på är att Iphone 11 (eller Iphone XI) kommer med en helt ny 3d-kamera i fronten, det skriver T3.

Visst, Iphone XS har redan en 3d-kamera på framsidan som hjälper användaren att låsa upp sin telefon, men den som ryktas landa i Iphone XS gör mer än så, och kommer dessutom att tillverkas av Sony. Kameran ska kunna upptäcka verkliga objekt för att sedan modellera dem i 3d med hjälp av laser. Enligt Bloomberg ska lasern i den nya kameran kunna nå upp till fem meter. När lasern når objektet och sedan studsar tillbaka till kameran är det upp till telefonen att börja bygga virtuella modeller. Magiskt va?  Rykten säger att kameran kanske även hamnar på baksidan av telefonen. Dubbel 3d-uppsättning alltså.

Vad som är poängen med denna "magiska" kamera är ännu oklart. Sony själva menar att det kan finnas användning för den i spelvärlden. Om Apple hittar någon annan uppsida än att plantera typ virtuella djur i hörnet av ditt vardagsrum, det återstår att se.

2018-12-14 Iphone 11 kan få flexibel skärm

Nästa års Iphone kan få samma slags flexibla skärm som Samsung Galaxy X, rapporterar tech-sajten T3. Det har också tidigare ryktats om att Apple vill köpa Samsungs flexibla oled-skärmar.

Enligt T3 kan det här vara ett led i att ge kommande Iphone till en helskärmslur, och kanske krökta sidor. Att 2019 års Iphone verkar bli en helskärmslur kan betyda att Apple jobbar hårt med yteffektivitet, så att exempelvis batteriet eller kamerasensorn kan bli större.

2018-11-15 Apple planerar att döda notch-skärmen på Iphone 11

2019 års Iphone-telefon kan bli Apples första helskärmslur, enligt tech-sajten T3. Ett nytt patent från Apple visar hur teknikföretaget jobbar på olika sätt att placera den främre kameran under telefonens skärm.

Apple är inte ensamma om detta, utan även Samsung ryktas designa sin kommande telefon Galaxy S10 med en helskärmslösning som ska döda notch-designen en gång för alla.

Läs mer: Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

2018-10-16 Nästa Iphone får samma skärmstorlekar

Iphone XS har knappt hunnit ut på marknaden, men rykteskarusellen är redan i full spinn inför nästa års telefonmodeller från Apple.

Den erkänt träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo förutspår redan nu att Apple har hittat ett bra format på sina telefoner och kommer att hålla sig till samma skärmstorlekar även nästa år. Det betyder två telefoner med OLED-skärmar som efterträder Iphone XS och XS Max, samt en telefon med LCD-display i samma storlek som Iphone XR.

Läs mer: Iphone XS bombar i batteritest – sämre batteritid än Iphone X

Han bygger sina antaganden på en rapport från Apples underleverantör Luxshare där det kinesiska företaget redovisar en prognos på försäljning av tillbehör till tre nya Iphone-modeller under 2019. Det skriver Macrumours.

Andra rykten som sajten tar upp är att mobilen kommer att använda nästa generations processorer från TSMC som tros få namnet A13. Det finns också indikationer på att mobilerna kan få stöd för Apple Pencil.

Läs mer: Så har priset på Iphone i Sverige utvecklats under åren

Den stora frågan kanske ändå blir vad nästa års Iphone-modeller kommer att heta. Kommer Apple att fortsätta jobba vidare med X i namnet, eller blir det ytterligare en omställning?

Viktor Krylmark

Simon Campanello

Ania Obminska

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt