Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone XI

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även i år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker.

2019-09-10 Följ Apple-eventet här

Den här artikeln publicerades inför lanseringen av Iphone XI, för att följa Ny Tekniks rapportering från eventet kan du klicka här.

Läs mer: Apple lanserar nya Iphone och streamingtjänster

2019-08-30 Apple Special Event sänds på youtube

Nu är vi vara en dag bort – Iphone 11 ska presenteras. Det är dags för Apple Special Event. Och för första gången någonsin kommer den amerikanska teknikjätten att sända sitt event på Youtube.

Just nu ligger sändningen redo att startas med med en stillbild och möjlighet för besökaren att ställa in en för påminelse när strömmen drar igång. Vilket den gör tisdagen den 10 september klockan 19.00, svensk tid.

2019-08-30 Iphone 11 presenteras 10 september

Blir det tre kameror på baksidan? Stöd för omvändbar trådlös laddning? Större batteri? Kommer någon av de tre nya Iphone 11-modellerna att få namnet Pro? Och hur blir det med lightning-porten? Allt detta - och mer därtill - kommer vi att få svar på den 10 september, klockan 19 svensk tid. Apple har nämligen skickat ut inbjudan till företagets sedvanliga septembervisning. Där lär vi också få höra mer om framtiden för Apple Watch.

Utöver detta? Ja, många undrar varför Apple skickat ut inbjudan med en bild som för tankarna till den regnbågsäpple-logotyp företaget använde mellan 1977 och 1998.

2019-08-15 Foxconn-anställd: Så blir nästa Iphone

Lanseringen av årets Iphone-modeller drar allt närmare. Med bara några veckor kvar till den förmodade premiären verkar det som en Foxconn-anställd kan ha avslöjat tidigare okända detaljer om Apples nästa lurar, skriver BGR.

Uppgifterna, publicerade på Antututs kinesiska blogg, gör gällande att "Iphone 11" ska levereras i inte mindre är fyra olika fäger. Detta skulle innebära att de tidigare färgvalen rymdgrå, silver och guld nu får sällskap av en ny mörkgrön variant.

Vidare ska den klassiska "Iphone"-logotypen på baksidan tas bort, hävdar källan. Nästa Iphone ska dessutom ha baksidor i glas med ny, icke-reflekterande yta.

Apple-kommer däremot att behålla Lightning-porten på de nya telefonerna till förmån för usb c, som numera används till exempelvis Ipad Pro, påstår Foxconn-källan.

Lagringsalternativen för "Iphone 11" kommer att vara 64, 265 eller 512 gigabyte. Batterikapacitet ska dessutom utökas till 3 969 mAh, om förhandsuppgifterna stämmer. Det kan jämföras med 2 658 mAh respektive 3 174 mAh hos Iphone Xs och Xs Max.

Även om nästa Iphone ser ut att få ett större batteri, ska dock laddningshastigheten vara den samma som tidigare modeller. Den innebär att telefonen kan laddas med upp till 18 W, vilket laddar batteriet upp till 50 procent på 30 minuter, enligt Apple. Konkurrenter som Oneplus erbjuder betyder snabbare laddning med upp till 30 W.

Världspremiären för nästa Iphone förväntas äga rum tionde eller elfte september. En "tillförlig källa" uppger att de nya telefonerna sedan kommer att släppas på utvalda fredag 20 september, skriver BGR.

2019-08-12: Heta ryktet - Apple satsar på ”Iphone Pro”-modell

Om några veckor väntas Apples största och viktigaste evenemang under 2019 äga rum. Det vi talar om är så klart lanseringen av årets Iphone-modeller, vilka sannolikt kommer att presenteras i början av nästa månad - möjligen den tionde eller elfte september.

Nu, med bara några få veckor kvar till eventet, har det dykt upp ett rykte om att Apple planerar att inkludera en "Pro-modell" bland de nya telefonerna som ska lanseras, skriver sajten Digital Trends.

Läs mer: ”Vikbar Ipad lanseras förmodligen 2021”

Stämmer ryktet kan det betyda att de förväntade uppdateringarna av fjolårets Iphone Xs, Xs Max och Xr får sällskap av en eller möjligen två upphottade prestandamodeller. Dessa obekräftade uppgifter kommer från Twitterkontot Coinx, som var först med att avslöja namnen på fjolårets Iphone-modeller.

Flera läckor har tidigare pekat mot att nästa Iphone får en ny design som bland annat innebär att antalet kamerasensor på baksidan ökas från två till tre. Nu hävdar en anonym källa som sajten Macrumors talat med att den nya telefon med tre kameror kommer att att döpas till "Iphone Pro"

2019-05-09 Bildläckor på nya Iphone-skal bekräftar designen

Enligt en ny bildläcka där skalen till Iphone 11 visas upp ser vi att tidigare läckor verkar stämma vad gäller design av baksida och kameror. Eftersom Apple, precis som andra mobiljättar, denna gång lägger sitt krut på att hotta upp kameran blir ingen förvånad över att mobilens bakre design kommer att påverkas. Och det verkar som att de nya modellerna Iphone 11, 5,8 tum, och Iphone 11 Max, 6,5 tum, kommer dela likadan design.

 

2019-05-02 Bilderna som visar hur Iphone XI kan se ut

Med bara några skälvande månader kvar till lanseringen frodas ryktena om nästa Iphone mer än någonsin. Flera källor och läckor pekar mot en delvis ny design med en något tjockare mobil och tre kameror som sitter i en fyrkantig utbuktning på mobilens baksida.

Uppgifterna upprepades på nytt i helgen av den välkände läckaren OnLeaks som publicerade en rad renderingar på hur telefonen enligt honom kommer att se ut. Han menar att hela baksidan, inklusive utbuktningen för kamerorna, kommer att vara täckt i ett enda glasstycke. Han skriver också att kamerabulan kommer att få olika färg beroende på vilken färg du väljer på mobilen.

Läs mer: ”Omöjligt för Samsung att lösa Galaxy Fold-problemen på kort sikt”

Baserat på den här senaste raden läckor kommer dessutom en titt på hur Iphone XI, eller Iphone 11, faktiskt kan komma att se ut. 3d-grafikern Hasan Kaymak har laddat upp de här imponerande renderingarna på Youtube:

2019-03-20 - Det här kan vara slutdesignen på Iphone XI

Vi rycker allt närmare lanseringsdatum för 2019 års Iphone 11. Med det kommer läckorna. Den senaste läckan rör två bilder som publicerades på Weibo.

Det bilderna nedan visar är skal-gjutningar, som påstås vara formade efter Iphone 11.

Om bilderna stämmer så bekräftar de att Iphone 11 och Iphone 11 Max kommer få en trippelkamera på baksidan, som ska ge bättre zoom.

Vad gäller Iphone 11-fronten så ser Apple ut att köra vidare med notch-hack i skärmen.

Det är svårt att bedöma sanningshalten i de läckta bilderna. Men skaltillverkarna har ingen anledning att pressa fram en felaktig gjutning, och då tillverka felaktiga skal. De brukar också ta till extrema åtgärder för att få fram riktig information, skriver BGR.

2019-03-20 - ”25 procent större batteri i nästa Iphone”

Kan det vara en bra idé? Att smälla in ett 25 procent större batteri i kommande Iphone XS? Kanske, och givetvis finns det en anledning till det.

Uppgifter som Apple Insider och Ming-Chi Kuo kommer med gör gällnade att Apple kan ha sneglat mot Samsung och deras lösning att kunna ladda trådlösa hörlurar via telefonen, så kallad omvändbar laddning. Men för att en sådan funktion ska vara användbar så krävs ett större batteri.

Uppföljaren till Iphone XS får upp till 25 procent större batteri, vilket görs möjligt tack vare tunnare Oled-skärm. Telefonen kommer alltså inte att behöva bli tjockare. Även Iphone XS Max kommer få ett större batteri, men upp till 15 procent större, enligt Kuo. Och Iphone XR upp till 5 procent större.

2019-03-20 - Apple satsar på ny kamerateknik

Ett, tu, tre! Enligt den japanska sajten Mac Otakara planerar Apple att hoppa på den senaste trenden bland flaggskeppsmodellerna i mobilvärlden. Och nej - för ovanlighetens skull handlar det inte om skärmstorlek och så kallade "sensorhakor".

Istället rör det sig om ett nytt kamerasystem bestående av hela tre bildsensorer. Apple är knappast först att använda sig en likande lösning - ärkerivalerna Samsung och Huawei har redan tagit likande system i bruk.

Enligt källor som Mac Otakara varit i kontakt med kan Apples nya kamerasystem påminna om det som finns i Huawei Mate 20 Pro, som har en 40-megapixelskamera, en 8 megapixelskamera med optisk zoom, samt en 20 megapixel vidvinkelskamera, skriver Mashable.

Viktigt att komma ihåg är att dessa uppgifter är obekräftade. Att Apple arbetar med ett trippelkamerasystem känns troligt. Men om den tredje kameran kommer att vara en vidvinkelskamera, som hos Mate Pro 20 och Galaxy S10, eller en sensor som samlar in djupinformation, återstår att se.nuläget

2019-02-20 - Heta ryktet: Nästa Iphone får trådlös laddning

Ming-Chi Kuo på TF International Securities är en av branschens mest respekterade Apple-analytiker. Nu har den ofta pricksäkre analytikern gått ut med nya detaljer om vad vi kan förvänta oss från Apple i höst:

 • Apple planerar att lansera tre uppföljare Iphone-modeller till fjolårets XS, XS Max och XR. De nya telefoner ha dock samma design som nuvarande toppmodeller. Den stora, möjligen enda, skillnaden ska vara att baksidorna på de nya telefonerna är tillverkade i frostat glas, siar Ming-Chi Kuo.
   
 • De tre kommande Iphone-telefonerna ska ha lika stora skärmar som nuvarande toppmodeller (6,5, 5,8 och 6,1 tum). Dessutom ska skärmarnas omdebatterade sensorhakor vara kvar. Iphone XR kommer även fortsättningsvis ha en lcd-skärm, medan de andra två telefoner är utrustade med oled-paneler.
   
 • Face id-funktionen, som används för att låsa upp skärmen med ditt ansikte, ska "förbättras". Mer exakt vad detta innebär går dock Kuo inte in på.
   
 • Kraftfullare batteri - och stöd för utgående laddning. I praktiken innebär det att nästa Iphone kan få stöd för att överföra ström trådlöst till andra enheter, möjligtvis ett par Airpod-hörlurar.
   
 • Stöd för förbättrad inomhusnavigering med hjälp av en ultra wideband radio-antenn. Ultra wideband radio, UWB, är en teknik kan användas för snabb trådlös överföring av stora mängder data på korta sträckor.
   
 • Ingen usb c-port på nästa Iphone. Istället ska Apple fortsätta använda Lightning-kontakten för laddning, sladdanslutningar och dataöverföring.

Flera av Ming-Chi Kuos förutsägelser går i linje med tidigare rykten om nästa Iphone. Med sagt är det bra att ta förhandsuppgifter att detta slag med en nya salt - särskilt med tanke på att Apples nästa Iphonelansering sannolikt ligger flera månader bort.

2019-01-31 - Laserkamera till Iphone får vänta till 2020

En baksideskamera med laserteknik kommer till Iphone, men inte till de modeller som ska släppas i år. Det rapporterar Bloombergs Mark Gurman, en reporter som ofta är först med att avslöja Apple-hemligheter. Laserkameran, som ska kunna ”skanna omgivningen och skapa tredimensionella rekonstruktioner av den verkliga världen”, sägs ha en räckvidd på omkring fem meter. Tekniken kan användas för att göra augmented reality-applikationer mer precisa, samt till att skapa bättre djupeffekter i foton. Men enligt Bloomberg är Apple inte redo att införliva tekniken i årets Iphone-modeller, utan till de som ska lanseras 2020. Bloomberg återupprepar också spekulationerna kring att 2020 också kan bli året då Apple släpper sina omtalade ar-glasögon.

Artikeln innehåller en lång rad nya uppgifter, som sägs komma från ”personer bekanta med Apples planer”.

* Årets modeller blir modesta uppföljare till Iphone XS, XS Max och XR. XS Max-uppföljaren uppges få tre kameror på baksidan och det är inte uteslutet att övriga nya modeller också begåvas med det antalet kameror. En extra kamera ska tillåta användaren att ta bredare bilder, samt kunna använda en förbättrad zoomfunktion.

* Livephotofunktionen - där en liten videosnutt spelas in i anslutning till den stillbild användaren tar - ska öka från tre till sex sekunder.

* Apple laborerar med usb-c som på vissa av årets modeller skulle kunna ersätta lightningporten.

* Laserkameratekniken kan göra debut i en ny typ av Ipad Pro som sägs anlända våren 2020.

* En ny Ipad och en ny Ipad Mini kan komma att lanseras under våren 2019.

* Nya operativsystemet Ios 13 får ett nattläge.

2019-01-16 - Sajt kan ha läckta bilder på nya Iphone XI

Sajten Compareraja har erhållit bilder från tipsaren @OnLeaks på vad som ska vara prototyper av Iphone XI. Mycket riktigt finnas där bilder på en modell med tre kameror på baksidan, berättar amerikanska Trusted Reviews.

Om bilderna är verklighetstrogna kommer kamerorna i uppföljaren till Iphone XS Max att få en ny placering jämfört med tidigare modeller. Den primära kameran hamnar högst upp och i mitten av mobilens baksida. Den bakre blixten har bytts ut till en ljusring runt den centrala modulen.

Onleaks påstår att det här är nya Iphone 11. Foto: Onleaks

Under den primära kameran ska det också finnas en mikrofon.

Enligt renderingarna verkar Iphone XI:s framsida inte skilja sig särskilt mycket från dagens modeller, men den har en mindre notch. Mobiltelefonen verkar också ha en vanlig lightningport i botten.

Apple väntas lansera tre nya Iphone-modeller i september i år.

2019-01-11 - Tre kameror på Iphone XI

Uppföljaren till Iphone XS Max kommer troligen att få tre kameror på baksidan, enligt uppgifter som Wall Street Journal tagit del av.

Rykten om en tredje kamera har cirkulerat ett tag, bland annat från den kändla läckaren Onleaks som förra veckan visade den här renderingen av hur en sådan Iphone skulle kunna se ut.

Samtidigt bekräftar WSJ tidigare rykten om att Apple även i år kommer att lansera tre Iphone-modeller. Två flaggskepp med OLED-skärmar som ska efterträda Iphone XS och XS Max, och en billigare telefon med LCD-skärm som ska ta över efter Iphone XR.

2019-01-03 ”Magisk” kamera från Sony till Iphone XI

Vänta nu, en magisk kamera? Det man syftar på är att Iphone 11 (eller Iphone XI) kommer med en helt ny 3d-kamera i fronten, det skriver T3.

Visst, Iphone XS har redan en 3d-kamera på framsidan som hjälper användaren att låsa upp sin telefon, men den som ryktas landa i Iphone XS gör mer än så, och kommer dessutom att tillverkas av Sony. Kameran ska kunna upptäcka verkliga objekt för att sedan modellera dem i 3d med hjälp av laser. Enligt Bloomberg ska lasern i den nya kameran kunna nå upp till fem meter. När lasern når objektet och sedan studsar tillbaka till kameran är det upp till telefonen att börja bygga virtuella modeller. Magiskt va?  Rykten säger att kameran kanske även hamnar på baksidan av telefonen. Dubbel 3d-uppsättning alltså.

Vad som är poängen med denna ”magiska” kamera är ännu oklart. Sony själva menar att det kan finnas användning för den i spelvärlden. Om Apple hittar någon annan uppsida än att plantera typ virtuella djur i hörnet av ditt vardagsrum, det återstår att se.

2018-12-14 Iphone 11 kan få flexibel skärm

Nästa års Iphone kan få samma slags flexibla skärm som Samsung Galaxy X, rapporterar tech-sajten T3. Det har också tidigare ryktats om att Apple vill köpa Samsungs flexibla oled-skärmar.

Enligt T3 kan det här vara ett led i att ge kommande Iphone till en helskärmslur, och kanske krökta sidor. Att 2019 års Iphone verkar bli en helskärmslur kan betyda att Apple jobbar hårt med yteffektivitet, så att exempelvis batteriet eller kamerasensorn kan bli större.

2018-11-15 Apple planerar att döda notch-skärmen på Iphone 11

2019 års Iphone-telefon kan bli Apples första helskärmslur, enligt tech-sajten T3. Ett nytt patent från Apple visar hur teknikföretaget jobbar på olika sätt att placera den främre kameran under telefonens skärm.

Apple är inte ensamma om detta, utan även Samsung ryktas designa sin kommande telefon Galaxy S10 med en helskärmslösning som ska döda notch-designen en gång för alla.

Läs mer: Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

2018-10-16 Nästa Iphone får samma skärmstorlekar

Iphone XS har knappt hunnit ut på marknaden, men rykteskarusellen är redan i full spinn inför nästa års telefonmodeller från Apple.

Den erkänt träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo förutspår redan nu att Apple har hittat ett bra format på sina telefoner och kommer att hålla sig till samma skärmstorlekar även nästa år. Det betyder två telefoner med OLED-skärmar som efterträder Iphone XS och XS Max, samt en telefon med LCD-display i samma storlek som Iphone XR.

Läs mer: Iphone XS bombar i batteritest – sämre batteritid än Iphone X

Han bygger sina antaganden på en rapport från Apples underleverantör Luxshare där det kinesiska företaget redovisar en prognos på försäljning av tillbehör till tre nya Iphone-modeller under 2019. Det skriver Macrumours.

Andra rykten som sajten tar upp är att mobilen kommer att använda nästa generations processorer från TSMC som tros få namnet A13. Det finns också indikationer på att mobilerna kan få stöd för Apple Pencil.

Läs mer: Så har priset på Iphone i Sverige utvecklats under åren

Den stora frågan kanske ändå blir vad nästa års Iphone-modeller kommer att heta. Kommer Apple att fortsätta jobba vidare med X i namnet, eller blir det ytterligare en omställning?

Kalle Wiklund

Peter Ottsjö

Viktor Krylmark

Simon Campanello

Ania Obminska

Christoffer Bertzell

Ellinor Molin

Mer om: Iphone Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer