Att laga en Iphone x kostar lika mycket som en ny Iphone

2017-10-30 10:51  
Foto: Apple

Sugen på att köpa en Iphone x? Se i sådana fall till att vara försiktig med den. Att laga den blir väldigt kostsamt.

Intresset för Apples nya telefon Iphone x tycks vara stort.

Nu har Apple också uppdaterat priset för vad det kostar att reparera skadade Iphones. Nu har man även petat in kostnaden för att laga en Iphone x, efter att garantin gått ut, eller om garantin inte täcker.

Kostnaderna som presenteras här borde få den mest oförsiktiga Iphone-ägaren att hålla extra hårt i sin nyinförskaffade telefon. Att laga skärmen kostar 279 dollar och "andra skador" 549 dollar.

"Andra skador" kostar alltså exakt lika mycket som att köpa en helt ny Iphone 7. En telefon som fortfarande är het på marknaden.

Ett sätt att runda denna höga kostnad om olyckan skulle vara framme är att skaffa en försäkring. Apple vill så klart hemskt gärna att deras kunder skaffar Applecare+, den kostar 199 dollar om året. Med en sådan går en skärmreparation loss för 29 dollar och "andra skador" 99 dollar.

Viktor Krylmark

Mer om: Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer