PODCAST

Trots AI-satsningen – ”Apple är i sitt lurigaste läge sedan de släppte Iphone”

Apple Intelligence. Vad består egentligen Apples stora ai-satsning av? När får vi ta del av den? Och vad innebär samarbetet med Open AI? Svaren på dessa frågor får du i podden Allt du behöver veta om ny teknik.

Ja, på utvecklarkonferensen WWDC nyligen lugnade Apple nervösa aktieägare med beskedet att också de har en plan för den framtid som kommer att präglas av artificiell intelligens.

Men Ny Tekniks ai-expert Peter Ottsjö är skeptisk. Med Apples fokus på säkerhet och integritet finns risken att företaget alltid ligger ett steg efter sina rivaler. Jo, Siri kommer snart att ge bättre svar och framöver utvecklas till en assistent som faktiskt är användbar. Men de egenskaperna kommer hon att dela med de assistenter som Open AI, Microsoft och Google just nu jobbar för att förverkliga.

I vårt senaste avsnitt av Allt du behöver veta om ny teknik förklarar vi dessutom vad Apples Private Cloud Compute innebär och varför artificiell intelligens fungerar så bra tillsammans med smarta glasögon.

Peter Ottsjö konstaterar också att Apple är ett företag som fortfarande är helt beroende av att sälja smarttelefoner.

– Jag tror att om man zoomar ut lite och tittar på Apple som helhet så är de i sitt lurigaste läge sedan de släppte Iphone.

Podden leds av Ny Tekniks Kalle Wiklund.

fakta

Så följer du Allt du behöver veta om ny teknik

Prenumererar och lyssnar på Allt du behöver veta om ny teknik gör du genom att följa länkarna nedan till den podcastplattform du föredrar.

Podcast Apple-enheter

Spotify

Acast

Google Podcast

Pocket Casts

Podbean

Podcast Addict