Populärteknik

Vilken sportkamera är bäst?

I en test av actionkameror filmades bland annat en cykeltur i New York. Foto: Gizmodo
I en test av actionkameror filmades bland annat en cykeltur i New York. Foto: Gizmodo

I en test av fyra sportkameror koras en klar vinnare.

Publicerad

Prylsajten Gizmodo har testat fyra av de mest populära actionkamerorna. Den som vinner testen är Gopro Hero 3 Black Edition som jämförts med Contour+2, Sony Action Cam with Wi-Fi och Drift Ghost som placeras i den ordningen efter Gopro.

Det som gör Gopro till vinnare är främst bildkvaliteten som sägs vara mycket bättre än i konkurrenternas kameror. Gizmodo imponeras även av att kameran kan spela in i "raw video" vilket erbjuder seriös efterbearbetning. Gopro är även med sin vikt på 74 gram inklusive batteri den klart lättaste. Men kameran har en stor nackdel. I testen som gjordes var batteritiden bara 88 minuter vilket kan jämföras med Drift Ghost som var bäst och filmade i 2 timmar och 46 minuter på en uppladdning.

En finess som bara finns i Sonys kamera är bildstabilisering, men den försämrar videokvaliteten högst väsentligt, enligt Gizmodo.

Contour har också en funktion som saknas hos de övriga tre, nämligen inbyggd gps.

Även om Gopro koras som klar vinnare påpekar Gizmodo att ingen av de testade kamerorna är direkt dålig och har lite olika funktioner som passar för olika användare.