Populärteknik

Vad är spel och vad är verkligt?

Racingspelet Project Cars jämfört med ett verkligt lopp. Foto: Abgefahren
Racingspelet Project Cars jämfört med ett verkligt lopp. Foto: Abgefahren

I en ny video om det kommande racingspelet Project Cars är det svårt se vad som är filmat på en riktig racingbana och vad som kommer från spelet.

Publicerad

Det mycket omtalade racingspelet Project Cars har dragits med ideliga förseningar. Men nu skriver det brittiska företaget Slightly Mad Studios att deras spel ska släppas i mitten av maj för Microsofts Windows, Play Station 4 och Xbox One.

Förväntningarna är att Project Cars ska mäta sig med och kanske överträffa Forza Motorsport och Gran Turisomo när det gäller realism i både ljud, grafik och spelkänsla. På spelets webbplats försäkras i alla fall att Project Cars kommer att ha flest banor att tävla på.

I en video på Youtube visas hur realistiskt spelet är. Sida vid sida visas en video som är filmad inifrån en McLaren P1 som körs på racingbanan Mazda Raceway Laguna Seca i Kalifornien och samma bana och bil i Project Cars.

För den uppmärksamme avslöjar en del detaljer vad som är spel eller inte. Men på det stora hela kan det vara svårt att se skillnaden.