Digitalisering

Telias vd: Vi har hållit oss inom regelverket

Telias vd Johan Dennelind Foto: Jessica Gow / TT
Telias vd Johan Dennelind Foto: Jessica Gow / TT

Telias vd Johan Dennelind bekräftar nu att det misstänkta konkurrensbrottet som EU-kommissionen utreder rör de mindre spelarnas problem att komma in på marknaden.

Publicerad

Men Dennelind vill inte närmare kommentera EU:s gryningsräd mot de fyra stora mobiloperatörerna i Sverige i tisdags. Det handlar om misstänkt otillbörlig samverkan på den så kallade MVNO-marknaden, alltså när operatörerna säljer utrymme på nätverken till andra så kallade virtuella mobila operatörer.

– Den här marknaden är inte reglerad. PTS (Post- och telestyrelsen) i Sverige har valt att inte reglera den, därför de tycker att det finns en väl fungerande konkurrens, säger Dennelind till TT i samband med att bolaget presenterar delårsrapporten.

Läs mer:

Telia har ett tiotal MVNO-affärer och fortsätter jaga liknande kontrakt.

– Vi får se vad de är ute efter. Jag känner mig trygg med att vi hållit oss inom regelverket, så vitt jag vet. Nu får vi samarbeta med dem och se vad de vill ha reda på, säger Dennelind.

Om Telia eller någon annan operatör skulle befinnas skyldiga till konkurrensbrott kan bötesbeloppet uppgå till tio procent av försäljningen.