Innovation

Svenska satsningen: Färs på maskar och syrsor

Företaget Hakuna Mat vill ta fram en färs på syrsor och mjölmask som ska kunna ersätta kött. Men än är det inte tillåtet att sälja livsmedel baserade på insekter.

Publicerad

Hakuna Mat är ett av flera företag och organisationer som har fått bidrag från Vinnova för att utveckla matvaror från klimatsmart protein.

Färsen som Hakuna Mat ska utveckla ska göras på malda syrsor och mjölmaskar. Ellen Gellerbrant, en av grundarna till företaget, tror att det svåraste blir att få en fungerande konsistens.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här