Populärteknik

Snart kan du köpa sprillans nya spelkonsolen Atari VCS

Foto: Atari
Foto: Atari
Foto: Atari
Foto: Atari

Det klassiska spelföretaget Atari är tillbaka med den nygamla spelkonsolen Atari VCS som ska släppas nästa vår.

Publicerad

Nintendo har gjort braksuccé med sina nyversioner av de klassiska spelkonsolerna NES och Super Nintendo. Det klassiska spelföretaget Atari som länge levt en tynande tillvaro verkar hoppas på att väcka samma nostalgiexplosion.

Den 30 maj kommer företaget att börja sälja sin Atari VCS, bolagets första spelkonsol på ett kvarts sekel. Det rapporterar Engadget.

Spelkonsolen kommer att släppas i två utgåvor: en Collector's Edition med paneler i fejkträ och en Onyx Edition i helsvart. Förbeställningspriset kommer att ligga på 200 dollar, knappa 1 800 kronor, men då ingår ingen handkontroll.

Designmässigt påminner Atari VCS om den omhuldade 70-talskonsolen Atari 2600. Insidan är desto modernare. Även om vi inte vet några exakta specifikationer ännu har Atari klargjort att systemet kommer att ha stöd för 4k-upplösning, HDR och spelupplevelser i 60 bildrutor per sekund.

Frågan är vad hårdvaran ska användas till. Konsolen ska levereras med nyutgåvor av över 100 klassiska Atari-spel, däribland Asteroids, Centipede och Missile Commando.

Atari har även lovat att konsolen kommer att ha stöd för "ett stort utbud av populära moderna titlar" och "nya, heta indietitlar", men exakt hur det ska fungera är fortfarande oklart.

Atari VCS kommer att börja säljas via crowdfundingsidan Indiegogo den 30 maj, kanske får vi veta mer då. De första exemplaren av konsolen ska vara klara för leverans nästa vår.