Digitalisering

Skalet avslöjar Iphone 5

Längre och bredare än föregångaren och med en tårformad profil. Iphone 5 är på gång och spekulationerna om hur den kommer att se ut är i full gång. Skalet avslöjar mycket, hävdar sajten 9to5Mac.

Publicerad

Bilder på en Apple-anställd som sitter på ett tåg hukande över vad som misstänks vara en prototyp av en Iphone 5 satte tidigare i sommar ny fart på spekulationerna om när nästa generation Iphone kommer att lanseras, troligen den 5 september hävdar sajten 9to5Mac som publicerat ett antal artiklar i ämnet. Enligt samma källa får resten av världen vänta ytterligare en månad, till den 5 oktober.

Frågan är nu hur Iphone 5 kommer att se ut och vilka funktioner den kommer att ha. Skaltillverkarna sitter inne med en del av svaret, hävdar sajten. Genom att studera skyddsskal från ett flertal tillverkare kommer de fram till att det handlar om en längre, bredare och tunnare smartphone med en aningen tårformad profil – mobilen är tunnare nertill än upptill. 

Den större ytan anses peka mot en större skärm, en uppgift som bland annat applåderas av ett flertal kommentatorer på sajten MacRumor. Sajterna uppger att skalen är 12,7 cm höga och 7,11 cm breda. Eftersom skalen sitter tajt bör måtten på mobilen vara några millimeter mindre. Hålen i skalen anses också skvallra om att ljudknappen har flyttat från vänster sida av mobilen till den högra sidan.  Allt under förutsättning att det verkligen är skal till Iphone 5 som sajterna fått tag på.

Sajten Digitimes uppger också att Appletillverkaren Pegatron i Taiwan början av juli fick en order på 15 miljoner Iphone 5. Mobilerna ska enligt uppgift börja levereras i september månad.