Populärteknik

Mobilen skriver egna e-postsvar

De blå fraserna i botten av vänstra bilden är de tre svar som appen föreslår.I bilden till höger vakdes det automatgenerereade svaret 'I´m working on them'.Men det behövde kompletteras innan mailet skickades iväg. Foto: Google
De blå fraserna i botten av vänstra bilden är de tre svar som appen föreslår.I bilden till höger vakdes det automatgenerereade svaret "I´m working on them".Men det behövde kompletteras innan mailet skickades iväg. Foto: Google

En ny funktion i Googles e-postapp skriver svar automatiskt.

Publicerad

Tillbaka på jobbet efter helgen med en e-postlåda som svämmar över. Många av breven kräver bara korta svar men det kan vara ganska tidskrävande att få iväg alla.

Nu har Google kompletterat sin app Inbox by Gmail med en funktion som snabbar upp brevsvarandet. Via artificiell intelligens och maskininlärning analyseras brevets innehåll och genererar tre förslag till svar. Om något passar är det bara att skicka iväg mailet. Annars kan man välja något av svarsalternativen som en inledning på brevet och fortsätta med egna kompletteringar.

Den nya funktionen kommer i en ny version av appen som ska släppas i slutet av första veckan i november. Men än så länge behärskar den bara engelska.