Säkerhet

Här är Facebooks nya regler för dig som användare

Som svar på den massiva kritiken mot Facebook, delvis efter Cambridge Analytica-skandalen, släpper företaget nya communityregler för innehåll. Foto: Alamy

Ökat skydd för flyktingar och migranter samt möjlighet att överklaga beslut om Facebook valt att ta bort individuella poster. I dag släpper Facebook nya regler för vilket innehåll som får läggas upp på det sociala nätverket.

Som svar på den senaste tidens massiva kritik mot företaget, delvis efter Cambridge Analytica-skandalen, släpper Facebook i dag nya så kallade communityregler för innehåll. Utöver direkta exempel på vad som tillåts och inte publicerar Facebook nu också resonemanget bakom riktlinjerna för att de mer ska likna de interna riktlinjer som företaget redan använder, säger Facebook-chefen Siobhan Cummiskey, som ansvarar för innehåll på plattformen.

– Jag tror att människors förväntan på oss har ökat med tiden och vi försöker alltid bli bättre. Vad det handlar om i dag är i första hand att ge mer information om hur vi arbetar med våra riktlinjer, säger hon till TT.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här