Populärteknik

Han ska bevisa att jorden är platt – skickar upp sig själv med hemmagjord raket

Mike Hughes ska bevisa att jorden är platt. Genom att skicka upp sig själv med en hemmagjord raket. Foto: Waldo Stakes/Mad Mike Hughes
Mike Hughes ska bevisa att jorden är platt. Genom att skicka upp sig själv med en hemmagjord raket. Foto: Waldo Stakes/Mad Mike Hughes

Den 61-åriga limmoföraren Mike Hughes ska bevisa att jorden är platt. Helt enkelt genom att avfyra sig själv med en hemmagjord raket.

Publicerad

Mike Hughes, en man från Kalifornien, ska bevisa att jorden är platt. Hur då tänker du. Givetvis genom att skicka upp sig själv 550 meter upp i luften med hjälp av en raket han har byggt av skrot. Avfyrningen är tänkt att genomföras nu på lördag.

Om man får anta att flygningen på sträckan 1,6 kilometer i 500 kilometer i timmen inte tar livet av honom, så kommer hans resa att markera den första fasen i det ambitiösa plattjordsprogrammet, enligt AP.

Hughes yttersta mål är en efterföljande avfyrning som ska placera honom flera mil över jorden. Där hoppas den 61-årige limousinföraren kunna fotografera bevis på den skiva som han påstår att vi alla lever på.

– Det kommer att stänga dörren för den här jordbollen, säger Hughes i en insamlings-intervju med en grupp plattjords-anhängare.

I intervjun påstås Nasa styras av frimurare som tror att jorden är rund och att Elon Musk gör falska raketer.

Huges lovar plattjords-anhängarna att han ska avslöja konspirationen med sin ångdrivna raket som kommer att starta från ett kraftigt modifierat mobilt hus. Samtidigt erkänner han att han har mycket att lära om raketvetenskap.

Viss kunskap besitter han dock. 2002 skrevs han in i Guinness rekordbok när han genomförde ett hopp med sin limousine. Han har också en längre tid byggt olika raketer, med blandade resultat.

Hughes tar en stor risk på lördag. Han kommer inte att kunna testa raketen innan han klättrar inuti och försöker bränna iväg i 500 kilometer i timmen. Och om det blir ett lyckat test, så lovar han sina anhängare en ännu mer riskfylld uppskjutning inom det närmaste året – då upp i utrymmet ovanför, vad han påstår är, den platta jorden

– Det är läskigt som fan. Men ingen av oss kommer ut ur denna värld levande, säger Hughes till AP.

Uppskjutningen är planerad till mellan två och tre på eftermiddagen lokaltid, Det vill säga mellan 5-6 på lördagsmorgonen i Sverige. Enligt Hughes kommer det att sändas via hans Youtube-kanal.