Startup

Enjay kan återvinna energin ur den feta restaurangluften

Jesper Wirén och Nils Lekeberg, grundare av Enjay. Foto: Enjay

33-LISTAN. Restauranger tvingas släppa ut sin fettdrypande, varma luft rätt ut utan återvinning av energin. Det har Enjay en lösning på.

Publicerad

Att återvinna värmen ur ventilationsluften är i dag standard i de flesta nya byggnader. Det sparar betydande mängder energi. Men restaurangers fettindränkta och sotiga luft har hittills utgjort ett problem. Fettet korkar igen värmeväxlaren.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här