Digitalisering

Dataspel slår både fotboll och hockey

Datorspel är nu större än fotboll. Och ishockey. Tillsammans. Den slutsatsen drar Intels trendbarometer som presenteras under kommande Dreamhackfestival.

Publicerad

Är datorspel verkligen vår största folksport? Den som besöker Dreamhackfestivalen kanske kan tro det bland alla CS och Guitar Heroturneringar, annars skulle nog många klassa datorspel som underhållning i meningen avkoppling.

I Intels sätt att se på det är dataspelande nu en folksport där 17 procent av befolkningen är aktiva spelare. Motsvarande siffra för fotboll är 5 procent och för ishockey 1.

- De har växt från att vara en subkultur till att i dag vara tre gånger så stort som både fotboll och ishockey tillsammans, säger Nicklas Aglert, marknadsutvecklare för konsumentprodukter på Intel.

Undersökningen gjordes i samarbete med SIFO nyligen och grundar sig på 1000 telefonintervjuer med svenskar 15 år och äldre från hela riket.

Trendbarometern berättar också att datorspelare idrottar mer än svenskar i allmänhet, 74 procent, respektive 69 procent.

- Att dataspelare är soffpotatisar är en vanlig missuppfattning, säger Nicklas Aglert.