Karriär

Mitt i krisen hyllas Saab-chefen

Peter Dörrich
Peter Dörrich

Trollhättans fabrik har stått still under närmare ett halvår men en av företagets utvecklingschefer får nu ta emot priset som populäraste chefen under 2011.

Publicerad

Trots att Trollhättan inte tillverkat några bilar under det senaste halvåret har Unionens tidning Positions tilldelat sitt chefspris till Peter Dörrich.

Han är chef för projektcenter vid Saab Automobile i Trollhättan, det vill säga biltillverkarens utvecklingsavdelning som arbetat med att bland annat ta fram crossover-modellen 9–4X som tillverkas i fabriker i Mexico.

Peter Dörrich är 51 år och har haft ett antal olika befattningar på Saab under åren. Idag är han chef för projektcenter vid Saab Automobile i Trollhättan och för utmärkelsen får han utöver äran 20 000 kronor.

Juryns motivering lyder:

Han hyllas av såväl chefskollegor som medarbetare och Unionens ombud med ord som trygg, uppmuntrande, empatisk, målmedveten, informativ. I den turbulenta situation som Saab länge varit i har Peter Dörrich varit en trygg och informerande ledare som alltid varit tillgänglig och visat medkänsla.