Fem frågor som leder till drömjobbet

2018-08-13 11:52  
Foto: Antonio Guillem Fernández/ Alamy

Sugen på att byta jobb? Ha i så fall inte för bråttom ut på jobbmarknaden. Ta med hjälp av fem frågor först reda på hur ditt verkliga drömjobb ser ut.

Genom att få bättre koll på vem du är och vad du behöver har du mer att ge på nästa jobb och du kommer att trivas bättre.

Tidningen Forbes listar fem frågor att ställa till dig själv för att hitta ditt drömjobb:

  • Vilken typ av arbete ger mig energi?

Ta ett djupt andetag och fundera på när du senast glad, meningsfull och effektfull på jobbet. Hur kändes det och vad var det du gjorde då? Vilken typ av aktivitet?

  • Vad vill jag bidra med? Vad inspirerar dig?

När du bidrar med något som känns meningsfullt för dig ger det effekt. Det får dig att ge det där lilla extra, och kliva utanför din komfortzon för något du tycker är viktigt.

  • Vilka styrkor tycker jag om att använda?

När du känner dig som mest energifylld, vad använder du för styrkor då? Är det svårt så be tre kollegor om feedback på hur de uppfattar dig.

  • Vilken arbetsplatskultur får dig att växa?

Se tillbaka på när du var som mest nöjd och framgångsrik i din karriär. Vad var det i kulturen som fick dig att trivas?

  • Vilka andra krav har du på hur du vill att det ska vara – och inte?

Det kan handla om var arbetsplatsen helst ska ligga, lön och förmåner, och flexibilitet i arbetstider. Men även det du inte vill göra avkall på är viktigt, till exempel om det innebär mycket resor eller om det finns branscher du inte vill jobba i.

Skriv utifrån dina svar en beskrivning av ditt drömjobb. Kanske har du det redan?

Karin Myrén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt