Karriär

Dubbel bonus för rekrytering av kvinna

Foto: Alamy
Foto: Alamy

Halvledarjätten Intel har svårt att hitta kvinnor att anställa. Nu säger företaget att de betalar dubbel bonus till den som hittar en kvinna som passar för ett jobb.

Publicerad

Precis som många andra företag i teknikbranschen så har Intel svårt att ändra på det faktum att den absoluta majoriteten av företagets anställda är vita män.

Nu meddelar företaget enligt Wall Street Journal att de betalar upp till 4 000 dollar i bonus till den anställd som hjälper till att hitta en jobbkandidat som antingen är kvinna eller som tillhör någon annan underrepresenterad grupp på företaget.

Det är dubbla bonusen jämfört med den som rekommenderar en person som tillhör samma grupp som majoriteten av de anställda. Idag är 24 procent av Intels anställda kvinnor men redan om fem år ska företaget enligt sina egna mål ha nått upp "full representation" av kvinnor, exakt vad det innebär har företaget dock inte kvantifierat.

Totalt satsar Intel 300 miljoner dollar de närmaste fem åren för att råda bot på den ojämlika rekryteringen inom bolaget.

Jonas Ryberg

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook