Karriär

Det här lockar morgondagens arbetskraft

Arbetsmarknadsmässan Armada på KTH lockade mer än 10 000 studenter. Foto: Jörgen Appelgren
Love Lindberg och Johan Egeskog söker jobb som ger utvecklingsmöjligheter och har ett miljöarbete som passar med deras egna engagemang. Foto: Jörgen Appelgren
- Många letar efter möjligheter att jobba utomlands, berättade Maria Lövdahl, hos utställaren Vattenfall. Foto: Jörgen Appelgren

Lönen är inte avgörande. Däremot är företagets miljöarbete avgörande. Det ansåg studenter på arbetsmarknadsdagarna på KTH.

Publicerad

Den 19-20 november anordnades Tekniska Högskolans Studentkårs årliga arbetsmarknadsmässa Armada på KTH. Mer än 10 000 studenter samlades för att ta del av vad cirka 150 arbetsgivare har att erbjuda. Ingenjörskarriär var där för att ta pulsen på vad som lockar till ett nytt jobb.

En av utställarna, Vattenfall, var snabb att svara på vad studenterna efterfrågar mest.

-Det är om vi erbjuder exjobb. Utöver det är många som pratar med oss intresserade av energifrågor, och hur arbetsvillkoren ser ut. Många letar efter möjligheter att jobba utomlands, sade Maria Lövdahl, development manager på Vattenfall.

Får ni frågor om lönen?

-Jag har bara fått en fråga om det på två dagar. Personen ville veta i siffror vad vi erbjöd, men det beror ju bland annat på vad man jobbar med.

Vid Vattenfalls monter stod Love Lindberg och Johan Egeskog som båda läser andra året på KTH:s utbildning inom energi och miljö. De letar efter en arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter, och ett miljöarbete som överensstämmer med deras egna engagemang.

-Jag letar efter en arbetsgivare vars etik är okej, och som har ett spännande energiarbete. Vattenfall är intressant. Man kanske bara ska prata lite om deras kolarbete först, sade Love Lindberg.

-Lönen är ganska viktig. Men det är viktigare med bra arbetsvillkor och trevliga arbetskamrater, fyllde Johan Egeskog i.

Armada

Är Tekniska Högskolans Studentkårs (THS) arbetsmarknadsdagar och ett av de största projekten på KTH.

Arrangerades första gången 1981.

omsätter i dag över sex miljoner kronor och engagerar runt 300 studenter vid KTH.