Innovation

Stoppar restaurang från att servera mask

Äta myror? Nej, inte om du frågar Livsmedelsverket. En tillfällig restaurang i Stockholm som lät besökarna provsmaka rätter med bland annat mjölmask, gräshoppor och syrsmjöl tvingades nyligen upphöra med serveringen.

Detta trots att FN:s mat- och jordbruksorgan pläderar för insekter som ett miljövänligt tillskott till kosten.

– Det finns ett regelverk som säger att livsmedel som traditionellt inte har ätits i Europa inte får serveras, säger Emma Nordvik, enhetschef vid Livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen i Stockholm, till SVT Nyheter Stockholm.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här