Industri

De ska locka fler ingenjörer till gruvorna

Martin Eman och Boliden var med på Ingenjörskarriärs event 2013 för att locka nya ingenjörer till gruvan. På tisdag, den 7 oktober, är han på plats igen. Foto: Christian Rhen
Martin Eman och Boliden var med på Ingenjörskarriärs event 2013 för att locka nya ingenjörer till gruvan. På tisdag, den 7 oktober, är han på plats igen. Foto: Christian Rhen

I Boliden finns ingenjörsjobben. Arbetsgivarens utmaning är att slå hål på myterna om det mörka och kalla livet i gruvindustrin i Västerbotten.

Publicerad

– Vi är i en högteknologisk bransch. Här kan man kombinera ett intressant och aktivt friluftsliv med ett spännande arbete, säger Martin Eman, ansvarig för Employer Branding vid Bolidenkoncernen.

Uppgiften är att skapa intresse för gruv- och smältverksbranschen och uppmuntra unga att söka sig till naturvetenskapliga utbildningar. Martin Eman besöker även i år Ingenjörskarriärs event i Stockholm den 7 oktober.

– Målet är att få berätta om vad vi gör och skapa ett intresse bland många besökare, säger han.

Läs mer om ingenjörsjobben hos Boliden på Ingenjörskarriär.se

Anmäl dig här!

  • Nästa vecka presenteras Ingenjörsbarometern 2014. Det är tredje året som undersökningen genomförs.
  • Nästan 14 000 ingenjörer har svarat i undersökningen som görs bland Sveriges Ingenjörers medlemmar.
  • I Ingenjörsbarometern har de svarande rankat de attraktivaste arbetsgivarna samt svarat på frågor om vad som är viktigt för dem på jobbet och i karriären.
  • Ingenjörsbarometern görs inom ramen för Ingenjörskarriär, ett samarbete mellan Ny Teknik och Sveriges Ingenjörer.
  • Årets resultat presenteras på ett event i Stockholm 7 oktober. Då delas även pris ut till de attraktivaste ingenjörsarbetsgivarna. 14 oktober hålls ett event i Göteborg.

Kom och mingla med några av Sveriges mest populära arbetsgivare under eventet Ingenjörskarriär 2014! Här kan du läsa mer och anmäla dig