ELBILAR

Här är första bilderna på ”Volvokusinen” Zeekr 003

En första glimt av Zeekrs kommande elbil. Nu har Volvos koncernkusin släppt bilder på ”3rd”– en modell som ska fördubbla försäljningen samt etablera märket i Europa.

I fjol kom det massvis av kinesiska märken till Europa, och i år kommer ytterligare ett – Zeekr. Det kanske är ett namn som låter bekant – det är nämligen en del av Geelykoncernen och märket designas till stor del på Geelys kontor i Göteborg.

I helgen släppte man även ut en kamouflerad modell kallad ”3rd” på stadens gator och denna är tänkt att bli ett skarpt vapen i kampen om europeiska köpare.

Storleksmässigt handlar det om en kompaktmodell som ligger i samma segment som VW ID3 och bilen byggs på Geelys SEA-plattform.

Det innebär att den är plattformssyskon med Volvos kommande ”EX30”. SEA klarar av fram-, bak- samt fyrhjulsdrift och ska kunna erbjuda över 400 hästkrafter samt få till räckvidder på över 700 km. Det innebär att, åtminstone i teorin, att modellen trumfar de flesta andra i klassen.

Den kamouflerade bilen Zeekr 3rd, som troligtvis får produktionsnamnet 003 enligt tillverkarens nomenklatur ska lanseras på ”utvalda marknader”, men ännu så länge avslöjas inte vilka dessa är. Vid sidan av denna kommer även en familjebuss lanseras i Europa.

Zeekr 3rd.
Zeekr 3rd.