Volvo-krasch stoppar Ubers satsning på självkörande bilar

2017-03-27 09:12  

It- och taxiföretaget Uber avbryter tillfälligt sina försök med självkörande bilar på flera ställen i USA efter en olycka med en Volvo XC90 i Tempe i delstaten Arizona.

Volvon hamnade på sidan efter att i fredags ha körts på av en annan bil som inte lämnade företräde vid en vänstersväng, enligt en polisföreträdare i Tempe. Ingen person kom till skada.

"Vi arbetar nu fortsatt på att ta reda på mer kring vad som skett", skriver Volvo Cars pressinformatör Annika Bjerstaf till TT.

Uber har testat autonoma bilar i Arizona sedan årsskiftet, men olyckan stoppar till vidare försöken där och i Pittsburgh och San Francisco. Under utvecklingen av systemet har en dödsolycka inträffat, med en Tesla-bil i Florida i maj 2016.

Läs mer:

Läs mer: Volvo miljardsatsar på samarbete med Uber

På senare tid har det stormat rejält kring Uber. Bolaget anklagas bland annat för att använda stulen teknik i sina självkörande Ford- och Volvobilar i USA. I veckan fick ordföranden Jeff Jones lämna efter ett halvår på jobbet. Dagen efter hoppade kartchefen Brian McClendon av.

Mer om: Uber Volvo Cars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt