Tesla utreder misstänkt självantänd Model S

2019-04-23 08:20  
Foto: TT

Elbilstillverkaren Tesla skickar en grupp utredare för att undersöka en Tesla Model S som ska ha självantänt och exploderat.

En video som sägs vara filmad i Shanghai visar en parkerad bil som först börjar ryka, för att sedan brinnande explodera och skada fordon i närheten. Klippet har setts av miljoner användare på den kinesiska sociala medier-sajten Weibo, men klippets äkthet har inte verifierats.

"Efter att ha hört om incidenten i Shanghai skickade vi omedelbart en grupp till platsen. Vi kontaktar för närvarande relevanta avdelningar för att bättre förstå situationen. Utifrån informationen vi har tillgänglig så blev ingen skadad", skriver Tesla på sitt Weibokonto.

Läs mer: Elon Musk: Snart får du betala mer för självkörande Tesla

Tesla försöker få fart på försäljningen i Kina, som drabbats av handelskriget mellan USA och Kina. Företaget håller på att bygga en fabrik i Shanghai för att slippa importera alla bilar till marknaden.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt