Fordon

Tesla hävdar att de fått styr på Model 3

Trots rapporter om att Teslas folkbil ska ha stött på nya bekymmer hävdar biltillverkaren att de kommit över flaskhalsarna i produktionen.

Publicerad

Det har bara gått några veckor sedan Tesla sänkte produktionsmålen för Model 3, och redan kommer nya rapporter om problem i tillverkningen.

Den här gången citerar tv-kanalen CNBC källor som hävdar att Tesla har stora problem med batteritillverkningen i jätteanläggningen Gigafactory som invigdes 2016. Flera moment som ska vara automatiserade måste i nuläget göras för hand, och bolaget ska ha tvingats låna in personal från underleverantörer för att få ordning på produktionen.

Vilket i sin tur har lett till att Tesla inte är "i närheten" av att kunna massproducera batterier för Model 3, enligt CNBC:s anonyma källor.

Men Tesla slår tillbaka mot kritiken.

"Vi vill vara absolut tydliga med att vi är på god väg att uppfylla de prognoser för ökad produktionstakt av Model 3 vi presenterade tidigare den här månaden", skriver en talesperson för Tesla i en kommentar till Reuters.

I samma mejl uppger Tesla att det "till dess att vi når full produktion kommer vissa element av produktionen per definition att vara mer manuella".

Teslas prognos är att nå en produktionstakt på 2 500 exemplar av Model 3 i veckan till slutet av detta kvartal. Ursprungsmålet på 5 000 bilar i veckan har nu skjutits upp till slutet av andra kvartalet.

Elbilsföretaget har haft stora problem med "flaskhalsar" i tillverkningen av Model 3. Under sista kvartalet 2017 levererades bara 1 550 bilar. Långt under det ursprungliga målet att leverera 20 000 bilar per månad i december.