Tesla har till sist nått produktionsmålen för Model 3

2018-10-02 11:00  
Foto: Tesla

Efter en problemkantad start verkar Tesla ha fått styr på Model 3. Nu är produktionen uppe i över 5 000 bilar i veckan enligt nya uppgifter.

Uppdatering:

Tesla har släppt de officiella produktionssiffrorna för tredje kvartalet och kan konstatera att företaget tillverkade totalt 83 500 bilar, och var en bra bit över produktionsmålet på Model 3. Så här ser fördelningen ut:

Model 3: 55 840 bilar.

Model S: 14 470 bilar.

Model X: 13 190 bilar.

Originalnyhet:

Drömgränsen är nådd. Tesla har lyckats producera över 5 000 exemplar av Model 3 under en sjudagarsperiod. Det uppger en källa med insyn i bolaget för elbilssajten Electrek.

Räknar man in Model S och Model X rullade omkring 6 700 färdigställda bilar ut ur fabriken.

Läs mer: Biljättar stryper hybrid-försäljningen efter nya reglerna

Det betyder samtidigt att Tesla ror i land produktionsmålen som vd Elon Musk satt upp för tredje kvartalet. I somras sa han att de siktade på att bygga 50 000 till 55 000 exemplar av Model 3 under kvartalet.

Läs mer: Därför rullar det snart fler kinesiska elbilar i Sverige

Enligt Electreks källa kommer Model 3-produktionen klocka in runt 53 000 tillverkade bilar under kvartalet. En siffra som stämmer överens med uträkningar från Bloomberg. Wall Street-analytiker som tidningen pratat med är något mer försiktiga och uppskattar tillverkningen till dryga 50 000 exemplar.

Läs mer: Så vill biltillverkare komma ikapp Tesla

Tillverkningen av Model 3 kantades initialt av en rad problem och produktionsmål har bommats flera gånger tidigare. Men stämmer siffrorna snittar Tesla nu en bra bit över 4 000 bilar i veckan, och då återstår bara att se om biltillverkaren kan hålla takten på över 5 000 färdiga Model 3-bilar i veckan.

Tesla själva har inte kommenterat uppgifterna. Räkna med officiella siffror under de närmaste dagarna.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt