Tesla pausar tillverkningen av Model 3

2018-05-17 14:06  
Tesla Model 3 Foto: Tesla

Tillverkningen kommer att ligga nere i sex dagar för att få bort flaskhalsarna i produktionen.

I slutet av maj kommer Tesla att stoppa tillverkningen av Model 3 under sex dagar, uppger källor med insyn i bolaget för nyhetsbyrån Reuters.

Det blir det tredje stoppet under 2018, och det handlar åter igen om att komma tillrätta med flaskhalsar i produktionen, vilket Tesla också förvarnat om.

Målet är att få till ändringar som kan öka produktionen från den nuvarande takten på runt 3 500 färdiga bilar i veckan till att kunna leverera 6 000 exemplar i veckan i slutet av juni.

Läs mer: Ingenjörer hävdar att Tesla snålat på säkerheten – men Elon Musk slår tillbaka

En annan åtgärd för att öka produktionen är att hela tillverkningsprocessen inom kort ska kunna vara igång dygnet runt. Arbetslagen som jobbar med monteringen av bilen ska redan ha gått över till två- eller treskift, enligt Reuters källor.

Tesla har haft återkommande problem med att skala upp tillverkningen av Model 3. Bolagets vd och grundare Elon Musk har sagt att överdriven automation har ställt till problem, vilket man nu delvis kommit till bukt med.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt