Musk visar första bilden på en Las Vegas Loop-station

2020-12-09 15:33  

Tunnelsystemet på dryga 1,3 km är grävt och Boring Company siktar på att ha Las Vegas Loop färdig i januari. Nu visar Elon Musk upp en av stationerna.

Boring Company har haft bråda dagar under marken i Nevada. Vad som började med en tunnel som skulle serva Las Vegas Convention Center (LVCA) har nu vuxit till att även inkludera kasinon Det kan också bli tal om att Las Vegas Loop så småningom kommer att omfatta hela staden.

Båda tunnlarna är redan grävda. Ursprungsplanen var att det elektriska transportsystemet med tillhörande stationer skulle stå färdiga nu i januari 2021 – i tid för att serva teknikmässan CES. Trots att den på grund av coronapandemin blir digital så siktar Boring Company på att hålla sin utlovade deadline.

Läs mer: Deras ”Hyper Tube”-tåg har kört i 1000 km/h

I oktober sågs två testfordon i form av en Tesla Model X samt en Model 3 köra ner i tunnelsystemet som är drygt 1,3 kilometer långt. Nu, några månader senare, läskar Elon Musk allmänheten genom att visa hur en av Las Vegas Loops stationer för passagerare ser ut. Det rapporterar Electrek.

Bilden på Twitter visar båda tunnelmynningarna på varsin sida om rulltrappan ner till plattformen. Bortsett från att ytskikten ännu är råa och att det saknas en del mysbelysning så överensstämmer verkligheten ganska väl med Boring Companys tidigare rendering. Nu återstår det att få ordning på den mjukvara som ska köra Tesla-bilarna autonomt genom tunnlarna.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt