Musk: Tesla har tekniken för nivå 5 klar i år

2020-07-09 15:49  
Teslas vd Elon Musk. Foto: John Raoux

Elon Musk uppger nu att Tesla är "väldigt nära" att uppnå tekniken som krävs för ett fullständigt självkörande fordon, på nivå 5.

Utvecklingen av självkörande fordon har inte gått så snabbt som åtskilliga teknikbolag förutspådde för några år sedan.

Detsamma gäller elbilstillverkaren Tesla. Vd Elon Musk sa att en av företagets bilar skulle köra helt autonomt från kust till kust i USA redan 2017. Men så blev det inte.

Sedan dess har det skett en avsvalning i utfästelserna kring när tekniken för helt självkörande bilar på nivå 5, den högsta enligt SAE-skalan, är redo för utrullning.

Men nu säger Elon Musk att han är övertygad om att Tesla kommer att ha "basfunktionaliteten" för nivå 5 klar redan i år. Detta uppgav han vid öppningen av World Artificial Intelligence Conference i Shanghai, enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Jag är extremt övertygad om att nivå 5, eller fullständig autonomi, kommer att hända och jag tror att det kommer att hända väldigt snart, säger han.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt