Fordon

Leverantör stoppar Saab-leverans

Saab har svårt att betala sina räkningar. En reklambyrå har nu valt att lämna sitt mångåriga samarbete med Saab och nyligen stod produktionen stilla efter att en underleverantör stoppat sina leveranser.

Publicerad

Det 19-åriga samarbetet mellan reklambyrån Lowe Brindfors och Saab är över. Anledningen till det är att biltillverkaren inte betalt sina räkningar sedan december.

- Det rör sig om en betydande summa men med respekt för Saab anger vi inga belopp, säger Bjarte Eide, vd för Lowe Brindfors till tidningen Resumé och fortsätter.

- Vi har alltid stått bakom Saab, i med- och motvind, men någonstans går vår gräns. Vi ser helt enkelt inte någon annan utväg. Beslutet att ställa allt arbete för Saab är grundat av ett enda skäl – vi vill att våra kunder betalar för det jobb de beställt och vi utfört.

Men reklambyrån Lowe Brindfors verkar vara långt ifrån ensam om att ha problem med att få räkningarna betalda av Saab. Produktionen stoppades igår och enligt TT säger flera källor att stoppet berodde på att minst en underleverantör stoppat leveranserna till Saab. Men företaget väljer att hålla tyst både om eventuella betalningssvårigheter och produktionsstopp.

- Vi har 800 underleverantörer och jag kan inte kommentera våra relationer. Men, med så många leverantörer är det inte konstigt att det kan bli stopp, säger informationsdirektören Eric Geers till TT.

Håkan Skött, ordförande för IF Metall vid fabriken, bekräftar att produktionen stoppats på grund av problem med materialleveranser.
Men under onsdagen startade produktionen som vanligt igen, enligt Nyhetsbyrån Direkt.