Krislånet till Think i hamn

2009-01-13 12:24  

Den norska elbilen Think har fått ett krislån på 40 miljoner norska kronor från bland andra den amerikanska batteritillverkaren Ener1, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB.

UPPDATERAD. Det krisdrabbade norska elbilsföretaget Think Global ställde strax före jul in betalningarna och permitterade 175 av cirka 200 anställda.

Kapitalbehovet för långsiktig överlevnad har tidigare angetts till cirka 200 miljoner norska kronor.

För få rådrum och hinna sy ihop en nyemission har det akuta kapitalbehovet angetts till 40 miljoner kronor.

Enligt NTB är nödlånet i hamn och Think undgår därmed konkurs – för tillfället.

Ett av de företag som ställt upp uppges vara den amerikanska batteritillverkaren Ener1, som ska leverera de lititum-jon-batterier som bilen Think City ska ha i nästa generation elbilar. I dag använder Think det schweiziska "koksaltbatteriet" Zebra.

Think höll en presskonferens på tisdagsförmiddagen i sina lokaler på Fonebu och förklarade att man nu ska arbeta på att få till en långsiktig finansiering och att produktionen gradvis kommer igång under februari-mars.

- Att finansieringen nu är i ordning gör att vi kan koncentrera oss på det två av jobbet - att skaffa fram ytterligare finansiering. Jag har stor tilltro till att detta kommer att lösa sig och vi hoppas att kunna ha detta på plats i mitten av februari. D

– At finansieringen nå er i orden, gjør at vi kan konsentrere oss om del to av jobben, å skaffe ytterligere finansiering. Jeg har stor tro på at dette vil løse seg, og vi håper å kunne ha dette på plass i løpet av midten av februar.

- Jag hoppas att vi kan ha full produktion i mitten av mars, säger Think Global-chefen Richard Canny till NTB.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt