Googlechefens hemlighet – ett luftskepp

2017-04-27 16:09  

En zeppelinare byggd i en gammal NASA-hangar. Det låter som en James Bond-film, men är verklighet. För enligt Bloomberg håller Google-grundaren Sergey Brin – i hemlighet, på att utveckla ett eget luftskepp.

Googles chefer verkar ha en fäbless för det luftburna. Nyligen avslöjade Larry Page att han var involverad i utvecklingen av en flygande bil – och nu kommer det uppgifter om att även den andra grundare, Sergey Brin, har högtflygande planer.

Bloomberg rapporterar att Brin, i hemlighet, håller på att bygga ett jättelikt luftskepp. Detta sker i Hangar 2 på Nasa Ames Resarch Center.

Enligt källor till nyhetsbyrån har Brin länge fascinerats att luftskepp, och beslutet att bygga en egen zeppelinare togs redan för tre år sedan.

Den gamla Nasabasen övertogs av Google 2015 och sedan dess har man alltså i hemlighet byggt på Brins luftskepp. Ännu så länge finns mycket lite information, men tydligt är att farkosten inte är ett Google/Alphabet projekt.

Därtill har Bloomberg informationen att en tidigare NASA-chef är den som leder bygget av farkosten. När nyhetsbyrån sökte Brin för en kommentar var svaret kort: han hade inget att säga om ämnet. 

Felix Björklund

Mer om: Google Luftskepp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt