Fordon

Försening med bilfabrik i Kina kan sinka nya Nevs-jobb

Nevs och Didi i nytt samarbetsavtal. Foto: TT / Nevs
Nevs och Didi i nytt samarbetsavtal. Foto: TT / Nevs

Bygget av en ny bilfabrik i Kina har stött på förseningar. Därför är det oklart när elbilstillverkaren Nevs kommer i gång med nyrekryteringar av 70 personer i Trollhättan, där delar till Kinafabriken ska tillverkas.

Publicerad

Förseningarna betyder att nyanställningarna, som skulle ha skett under våren, skjuts upp, skriver IF Metall i ett pressmeddelande.

Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund ser dock ingen anledning till oro. Han säger att företaget fortfarande räknar med att anställa 70 nya bilbyggare via bemanningsbolag under våren.

– Tanken är att bilproduktionen ska komma i gång under andra halvåret 2018. I dag är alldeles för tidigt att säga om det blir stora förseningar eller om vi hinner i kapp. Jag tycker nog IF Metall ute lite för tidigt i det här. Bygget pågår för fullt i Kina, säger han till TT.

IF Metall skriver också att förseningarna lett till att måleri och montering i Trollhättan stängs och 42 kollektivanställda omplaceras till nya arbetsuppgifter inom företaget. Enligt Fredrik Fryklund är det något som varit planerat sedan en längre tid.