Fler svenskar sugna på laddbar bil

2017-09-27 07:24  
Allt fler sugna på elbil. Foto: TT

En hel del svenskar verkar vara sugna på att köpa en laddbar bil. Mer än 60 procent skulle helst vilja ha en hybridbil vid nästa bilköp, enligt en undersökning som elbilsmässan Ecar Expo låtit göra.

Tvåa kom elbilen (42 procent) medan bensin (41 procent) och diesel (30 procent) hamnade som trea respektive fyra på listan över det troliga valet för nästa bils drivmedel.

"Vi har för första gången kartlagt vad svenska bilägare anser om elbilsmarknaden och olika drivmedel, där el- och hybriddrift nu tar en större plats. Det var något överraskande att så många som 63 procent helst skulle välja en laddbar bil vid nästa bilköp, det visar att utvecklingen går fortare än branschen tror", säger Gunnar Dackevall, mässgeneral för Ecar Expo i ett pressmeddelande.

I undersökningen, som genomfördes mellan den 11 och 21 september, tillfrågades 1.015 personer. De tillfrågade fick rangordna vilket drivmedel det var troligast att de skulle välja vid nästa bilköp.

Mer om: Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt