Daimler miljardsatsar på Kinaproduktion

2020-11-13 10:27  
Tyska Daimler, som äger Mercedes-Benz, satsar miljardbelopp på lastbilsproduktion i Kina. Foto: Thomas Kienzle AP/TT

Den tyska fordonstillverkaren Daimler satsar tillsammans med sin kinesiska partner Beiqi Foton Motor motsvarande 3,6 miljarder kronor på produktion av lastbilsmärket Actros i Kina, rapporterar Reuters med hänvisning till dokument nyhetsbyrån tagit del av.

Daimler och Beiqi Foton vill med satsningen höja produktionskapaciteten på det samägda bolaget BFDA:s fabrik i Peking till 50 000 Actros-lastbilar per år.

En källa med insyn i utvecklingen säger till Reuters att bolagen planerar att inleda arbetet 2021.

För närvarande är alla Mercedes-Benz-lastbilar som säljs i Kina importerade, med betydligt högre pris än inhemskt producerade lastbilar, som de Aumun-lastbilar som BFDA för närvarande producerar.

BFDA sålde under årets första tio månader totalt 111 788 Aumun-lastbilar i Kina. Det är en ökning med 55 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Läs mer: Volvo Cars – en mästare i att uppfylla koldioxidmål

Daimler har även ett samarbete när det gäller personbilar i Kina, med Beiqi Fotons moderbolag BAIC Group och sålde omkring 700 000 personbilar i Kina i fjol.

Mer om: Daimler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt