Bugg försenar Audis nya el-suv E-tron

2018-10-22 16:20  
Foto: Audi

Den skulle nå marknaden våren 2019. Men nu gör ett kritiskt mjukvarufel att Audis nya el-suv E-tron blir försenad – igen.

För knappt två veckor sedan lanserades E-tron, Audis första eldrivna suv. Bilen har tre elmotorer på totalt 320 kW (435 hästkrafter) och en räckvidd på 40 mil. Från början var det sagt att E-tron skulle nå marknaden våren 2019. Nu flaggar Audi för att bilen kommer att bli försenad, rapporterar Reuters.

Orsaken är att en kritisk bugg har hittats i bilens mjukvara, enligt Audi.

Läs mer: Audis nya el-suv E-tron – satsar på digitalisering

Biltillverkaren uppger att mjukvarufelet kommer att flytta fram släppet av E-tron med fyra veckor. Men enligt den tyska tidningen Bild am Sonntag kan E-tron bli försenad med flera månader, snarare än några veckor. Uppgifterna kommer från källor nära Audi, skriver tidningen.

Det är inte första gången som E-tron fördröjs. Häktningen av Audichefen Rupert Stadler i somras ledde till att lanseringen av el-suven flyttades fram nästan två månader, från augusti till oktober.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt