Bugg försenar Audis nya el-suv E-tron

2018-10-22 16:20  
Foto: Audi

Den skulle nå marknaden våren 2019. Men nu gör ett kritiskt mjukvarufel att Audis nya el-suv E-tron blir försenad – igen.

För knappt två veckor sedan lanserades E-tron, Audis första eldrivna suv. Bilen har tre elmotorer på totalt 320 kW (435 hästkrafter) och en räckvidd på 40 mil. Från början var det sagt att E-tron skulle nå marknaden våren 2019. Nu flaggar Audi för att bilen kommer att bli försenad, rapporterar Reuters.

Orsaken är att en kritisk bugg har hittats i bilens mjukvara, enligt Audi.

Läs mer: Audis nya el-suv E-tron – satsar på digitalisering

Biltillverkaren uppger att mjukvarufelet kommer att flytta fram släppet av E-tron med fyra veckor. Men enligt den tyska tidningen Bild am Sonntag kan E-tron bli försenad med flera månader, snarare än några veckor. Uppgifterna kommer från källor nära Audi, skriver tidningen.

Det är inte första gången som E-tron fördröjs. Häktningen av Audichefen Rupert Stadler i somras ledde till att lanseringen av el-suven flyttades fram nästan två månader, från augusti till oktober.

Kalle Wiklund

Mer om: Audi Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt