ÅAC Microtec: Det största som har hänt oss

2009-09-01 16:01  

– Det största som hänt vår rymdverksamhet. Det amerikanska försvaret har identifierat oss som en nyckelspelare inom området miniatyriserad elektronik.

Så kommenterar ÅAC Microtecs vd Fredrik Bruhn avtalet med FMV och det amerikanska flygvapnet.

Avtalet ger ÅAC Microtec, som enda företag utanför USA, tillgång till information om den nya standarden SPA, som man också kommer att vara med att utveckla.

– Detta tack vare att vi får ett undantag i deras exportlagstiftning. För oss som litet företag är det en fantastisk dörröppnare till amerikanska företag, säger Fredrik Bruhn.

Arbetet med standarden ska ge ÅAC ett tekniskt försprång.

– Den är viktig för hela industrin. Det kommer att gå snabbare och bli billigare att koppla in till exempel ett nytt sensorsystem i ett stridsflygplan.

ÅAC Microtec grundades som en avknoppning från Ångströmlabbet vid Uppsala universitet för fem år sedan. Det nya avtalet betyder att den nuvarande personalstyrkan på 20 personer kommer att utökas med fem personer.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt