VW lanserar två nya laddhybrider

2020-04-04 07:00  

Ytterligare ett steg i riktningen elektrifieringen. Nu bekräftar VW att de ska erbjuda crossovern Tiguan och sedanen Arteon i laddhybridutförande.

I mars var andelen laddbara bilar i den svenska handeln 28,2 procent. Och av allt att döma kommer andelen inte att minska (även om coronapandemin lägger en blöt filt över bilförsäljningen).

Volkswagen har länge varit en dominant spelare och Passat GTE är en tjänstebilsfavorit. Nu vill man bättre på positionen, och den tyska tillverkaren meddelar att även Tiguan och Arteon ska lanseras som laddbara hybrider. 

Det innebär att dagens utbud, som består av Passat GTE samt gamla generationens Golf, inom kort kommer att breddas rejält. Detta då den nya Golfen som Ny Teknik provkörde i fjol kommer i två laddbara utföranden, därtill kommer en ny Touareg R samt då Tiguan och Arteon.

Läs mer: Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

I fallet med nya Golf är den ena versionen inriktad mot energieffektivitet och den har samma drivlina som Passat GTE, dock med 204 hästkrafter. I den sportigare GTE-versionen är effekten uppskruvad till 245 hk. Oavsett modell är det ett 13 kWh-batteri med ombord.

För Touareg R är siffrorna ännu mer granna. Drivlinan utvecklar en systemeffekt p 462 hk, ett vridmoment på 700 Nm samt dragvikt på upp till 3,5 ton.

Specifikationer för de nya modellerna, Tiguan och Arteon, har ännu så länge inte kommunicerats. Troligtvis handlar det om prestanda som liknar Golfens. Dessa är i dagsläget planerade att lanseras mot slutet av året.

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt