Så mycket ska Xiaomi satsa på sina elfordon

2021-07-19 11:39  

Telefontillverkaren petade nyligen ner Apple på försäljningstoppen. Under årtiondet kommer Xiaomi att plöja ner drygt 85 miljarder kronor på elektriska smarta bilar.

Den kinesiska tillverkaren av smarta telefoner har vind i seglen. Xiaomi petar nu ner Apple från andraplatsen på den globala topplistan, där Samsung alltjämt levererar flest smarta telefoner i världen. Det rapporterar Reuters.

Läs mer: Ännu en telefontillverkare satsar på att bygga elbilar  

Nyligen avslöjade Xiaomi också skalan på sin tidigare utannonserade satsning på elbilar. Över årtiondet ska man plöja ner drygt 85 miljarder kronor på att utveckla och bygga “smarta bilar”. Reuters har tidigare rapporterat att tillverkningen av Xiaomis elbilar kommer att ske i en fabrik som tillhör Great Wall Motor Co.

Biltillverkning som del av hållbarhetsarbetet

Xiaomi ser biltillverkningen som en del i bolagets hållbarhetsarbete, men man anser också att satsningen kommer att stärka de egna systemen kring AIoT (artificial internet of things). Samtidigt kan det vara svårt att inte ta klivet mot biltillverkning när andra teknikjättar i regionen, som Baidu – Kinas svar på Google – och taiwanesiska Foxconn, som tillverkar Iphones åt Apple, satsar sina pengar på elfordon.

Läs mer: Därför satsar Huawei på självkörande bilar

Läs gärna även Ny Teknik om Kinas storslagna planer för självkörande billar och genomgången om att Kinas elbilsboom har Tesla som förebild.

John Edgren

Mer om: Xiaomi Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt