Elbilar

Så laddar du elbilen gratis på vinterresan

Nu ges gratis laddning vid 13 Superchargersstationer. Foto: Audi
Nu ges gratis laddning vid 13 Superchargersstationer. Foto: Audi

Flera elbilstillverkare erbjuder gratis laddning de närmaste dagarna och veckorrna. Här hittar du stationerna.

Publicerad

Uppdaterad

En av de mest stressande upplevelserna i en elbil är laddning under långresor. Att för det första bege sig bortom kända marker och då inte heller veta hur och om laddning finns.

Gratis på Supercharger för Teslaägare – vissa tider

Tesla erbjuder gratis laddning för alla Teslafordon på flera ställen för att försöka få elbilister att ändra sina resplaner. Detta minskar då trängsel under de största reshelgerna.

Sportlovsveckorna i landet är ett tydligt exempel och därför ges gratis laddning vid 13 Superchargersstationer mellan Jönköping och Ånge.

Erbjudandet gäller för laddning före kl 11 och efter kl 18 på helgerna mellan 18 februari och 6 mars.

Supercharger för alla i Norge, Tyskland och Frankrike

Är man mer internationell i i sina resplaner så finns gratiserbjudanden vid Superchargerstationer även i Norge, Tyskland och Frankrike.

I Frankrike är det 27 stationer som är gratis före kl 10 och efter 18. I Tyskland är det 31 stationer med gratisladdning. Dock är man lite snålare med tiden så här gäller före 08 och efter 19. I Norge är det åtta stationer som generöst nog är gratis före lunch (kl 12) och sedan efter 19.

Här hittar du Teslas gratisladdning under vintersäsongen.

Polestar: Gratis laddning i Grums i helgen

Även Polestar är ute och kampanjar med gratisladdning. Här har man satt upp en tillfällig station vid Grums i Värmland och fram till 27 februari kommer det att erbjudas gratis laddning där.

Stationen som finns mellan E18 och E45 har tre laddstolpar där två erbjuder 125 kW och den tredje 75 kW. De är öppna och gratis dygnet runt.

Audi: Gratis laddning i Ljusdal

I Ljusdal sätter Audi upp åtta snabbladdare som erbjuder mellan 150- och 75 kW (det senare om två står vid samma stolpe).

Stolparna står uppställda fram till den 6:e mars.

Uppdaterad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att Teslas gratisladdning var öppen för alla märken, vilket inte stämmer.