Elbilar

GM: Elektrifierad Corvette kommer 2023

Chevrolet Corvette snart som hybrid och som ren elbil. Foto: GM
Chevrolet Corvette snart som hybrid och som ren elbil. Foto: GM

En sportbilsikon med stamtavla görs redo för framtiden. Det meddelade GM som nu bekräftat att Chevrolet Corvette dels kommer som hybrid och dels som ren elbil.

Publicerad

Det är ett tag sedan som GM i och med försäljningen av Opel tog sin drog sig bort från den Europeiska marknaden. Tillverkaren ansåg det inte vara värt mankemanget att driva affär på andra sidan Atlanten.

Undantaget har dock varit vissa modeller. Corvette är en av de bilar man tycker det är värt att skicka över hit – och på Linkedin har nu GM-chefen Mark Reuss avslöjat en nyhet. Corvette-paletten broderas ut 2023 först med en elektrifierad variant och sedan med en ren elbil.

Att det blir elektrifierade hästar i Corvette inom en snar framtid kanske inte kommer som en jätteöverraskning, det har rapporterats om att testbilar rullat på olika banor världen över. Något som däremot är intressant att se är att det innebär att Corvetten blir fyrhjulsdriven. I det videoklipp som Reuss delat framgår det tydligt att det är så. 

Hur purister kommer välkomna elektrifiering återstår att se. Men det var ju bara en tidsfråga – GM har ju redan utannonserat att de enbart ska producera elbilar år 2035.