Bilar i lågor vid Teslas lokaler i Malmö

2020-10-20 07:09  
Polis och räddningstjänst på plats vid vraken efter de utbrända elbilarna utanför Teslas servicecenter i Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

En brand bröt ut vid elbiltillverkaren Teslas lokaler i Malmö under natten till tisdagen. Larmet inkom vid 01.06 och när räddningstjänsten kom till platsen stod flera bilar i brand.

De brinnande bilarna stod på parkeringen vid bilhallen i Fosie i södra Malmö och enligt uppgift till Sydsvenskan rör det sig om minst sju bilar.

- Vi håller på att jobba med det här ärendet just nu, men vår grundrubricering är grov skadegörelse genom brand så får vi se om något mer framkommer så småningom, säger Conny Strömberg, vakthavande befäl hos polisen, till tidningen.

Faran över

Det fanns till en början en spridningsrisk till själva huvudbyggnaden och ett VMA (viktigt meddelade till allmänheten) utfärdades i området Jägersro under natten. Räddningstjänsten uppmanade allmänhet att hålla sig inomhus, stänga fönster, dörrar och ventilation med anledning av rökutvecklingen från branden. Tidigt på tisdag morgon var faran för spridning samt för farlig rök över.

Mer om: Tesla Elfordon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt