Warren Buffett: Bitcoin är som råttgift

2018-05-07 15:57  
Warren Buffett Foto: TT / AP Photo / Rick Bowmer, TT / AP Photo / Nati Harnik

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden.

Enligt Buffett, också känd som Oraklet från Omaha, kan man likna det stora intresset för att satsa på bitcoin vid den klassiska tulpankraschen i Nederländerna på 1600-talet och en pådrivande faktor bakom efterfrågan på kryptovalutan är mystiken kring hur den fungerar.

– Det banar vägen för ett stigande pris, fler köpare – ju mindre du förstår desto mer upphetsad blir du, säger Buffett i en intervju med tv-kanalen CNBC.

En bitcoin kostade så sent som i december nästan 19.200 dollar. Sedan dess har den dock rasat i värde, ned till en botten för en månad sedan på under 7.000 dollar per bitcoin.

I måndagens handel ligger priset för en bitcoin på 9.311 dollar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt