Warren Buffett: Bitcoin är som råttgift

2018-05-07 15:57  
Warren Buffett Foto: TT / AP Photo / Rick Bowmer, TT / AP Photo / Nati Harnik

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden.

Enligt Buffett, också känd som Oraklet från Omaha, kan man likna det stora intresset för att satsa på bitcoin vid den klassiska tulpankraschen i Nederländerna på 1600-talet och en pådrivande faktor bakom efterfrågan på kryptovalutan är mystiken kring hur den fungerar.

– Det banar vägen för ett stigande pris, fler köpare – ju mindre du förstår desto mer upphetsad blir du, säger Buffett i en intervju med tv-kanalen CNBC.

En bitcoin kostade så sent som i december nästan 19.200 dollar. Sedan dess har den dock rasat i värde, ned till en botten för en månad sedan på under 7.000 dollar per bitcoin.

I måndagens handel ligger priset för en bitcoin på 9.311 dollar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt