Tryckta tyger sveper in hela hallen

2000-01-20 10:20  
Ett nytt system för att presentera stora bilder tryckta på tyg lanseras av företaget Big Image. Enligt företagets vd Werner Schäfer innebär metoden, som kallas Flexit, att bilder kan visas utan begränsningar i höjd, bredd och form.
 
En grundutrustning av Flexit väger tolv kilogram och kostar några tusenlappar. Med några olika långa rör sätts utställningsytan samman varefter bilden fästs upptill och nedtill i ställningen.
 
Systemet premiärvisades i Düsseldorf förra året och användes när SEB klädde in en lokal i tyg i samband med evenemanget Capital Market Day.
 
Motiven trycks på tygerna med hjälp av bläckstråleskrivare. För ett motiv på 10 kvadratmeter behövs bildinformation motsvarande 50 megabyte. Små bilder, som bara ska betraktas på några meters håll, trycks med upplösningen 300 pixlar per tum. Stora väggtextilier som betraktas på långt håll får upplösningen 5 - 10 pixlar per tum. Som jämförelse kan nämnas att Ny Tekniks bilder trycks med upplösningen 200 pixlar per tum. NyT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt