Parler är delvis online igen med rysk hjälp

2021-01-19 06:47  
Parlers webbplats gick åter att nå under måndagen. Arkivbild. Foto: Christophe Gateau/DPA/AP/TT

Plattformen Parler går åter att nå på nätet.

Parler, dit många av USA:s president Donald Trumps anhängare har sökt sig då de blockerats från andra plattformar, exempelvis Twitter, försvann från internet i förra veckan då Amazon stoppade plattformen från att använda företagets servrar.

Även it-jättar som Google och Apple har plockat bort Parler från sina appbutiker då företaget efter stormningen av Kapitolium den 6 januari har kritiserats för att inte tillräckligt ha hanterat inlägg som uppmuntrar och uppviglar till våld.

Under måndagen var Parlers webbplats med hjälp av ett ryskägt företag tillgängligt igen, dock bara för att meddela att man arbetar för att återställa samtliga funktioner.

Läs mer: Vad är Signal och ska jag sluta använda Whatsapp nu?

Parler, som uppger att man har över 12 miljoner användare, stämde Amazon förra veckan då man blivit utestängt från servrarna.

I en intervju med Fox News säger Parler-chefen John Matze att han är säker på att plattformen i slutet av månaden åter kommer att fungera som den tidigare har gjort.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt